VinylTeam.NL

Anthony Fokkema – Vecht & Leef
19 oktober 2022
Marco Schouten – Ik luister liever naar mijn eigen gezeik
19 oktober 2022

Bluegate Studios – Fill The Void

EERSTE SINGLE ‘FILL THE VOID’ VAN BLUEGATE STUDIOS

Gitarist Dave van den Berg heeft onder de naam Bluegate Studios een album opgenomen met eigen materiaal. Dit is de eerste single van het album Future Plans, het nummer heet Fill the void en gaat over het gebrek aan tevredenheid en het invullen van deze leegte met nieuwe aankopen. Alle zang, instrumenten, opnames en mix zijn door Dave zelf uitgevoerd.

Toen Covid in 2020 begon is gestart met het bouwen van een kleine studio. Om de techniek te testen is gekozen voor het opnemen van een cover, maar de nieuwsgierigheid naar eigen werk was daardoor geboren. Wat zou eruit komen als een gitarist die ruim 30 jaar covers heeft gespeeld zelf nummers zou gaan schrijven? Er zijn diverse demo’s opgenomen en deze hebben uiteindelijk geleid to het album “Future Plans”.

Dave is jarenlang sologitarist geweest bij de formatie The Brilloos en heeft vrijwel alles zichzelf aangeleerd. Zijn vader Cor van den Berg heeft in de jaren zestig kort gitaar gespeeld en heeft hem de eerste akkoorden geleerd. Inspiratie om meer uit de gitaar te halen kwam van gitaristen als Mark Knopfler, Eric Clapton en Steve Lukather. Daarnaast kwam de liefde voor het opnemen van muziek waarbij ook het inspelen van de bas, toetsen en zang een grotere rol kregen.

Kortom een eigenzinnige duizendpoot met eigen smoel en een uitgesproken mening.

Met dank aan: Jeanette de Wit

Het bericht Bluegate Studios – Fill The Void verscheen eerst op Lucky Joe Magazine.

Bericht vervalt op maandag 19 december 2022 11:47