VinylTeam.NL

John Paul Chacon – Vive
26 juli 2022
Goossen Luytjes – Gisteren heeft zij mij verlaten
27 juli 2022

Claire – Afgelopen Zomer

Claire Hartzuiker (22) schreef haar eerste nummer over het koesteren van een mooie herinnering op 17-jarige leeftijd in het schuurtje naast haar huis samen met hartsvriendin Nina Fetz. Sinds die dag is ze nooit meer gestopt met het schrijven van liedjes.
Dat er een muzikale carierre voor haar in petto lag is dan ook niet zo vreemd. Als klein meisje deed ze al mee aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival en was ze veel bezig met het schrijven van kleine tekstjes. Toen al ontdekte ze dat muziek altijd een belangrijk onderdeel in haar leven zou blijven.

Haar liedjes worden meerstemmig door haar zelf gezongen, en hebben daardoor een eigen sound. Teksten en melodieën spreken voor zich en daar hoeft niet veel aan toegevoegd te worden…. Haar hoge stembereik heeft een elfjesachtige sound die ze op verschillende manieren in nummers tot uitdrukking brengt. Met haar teksten neemt ze je mee in haar gedachten, die voor de luisteraar een moment van herkenbaarheid oproepen.
Haar debuut single, waarop Claire behoudens haar vocalen ook de akoestische gitaar bespeeld, is hier een sprekend voorbeeld van.
De track werd geproduceerd door Arno Guveau (Stevie Ann, Rowwen Heze, Manfred Mann) die ook de drums voor zijn rekening nam. Verder speelden Ferdi Lancee (bekend van o.a. Gare du Nord en schrijver van de hit Suzanne) en Eric Coenen (Ilse de Lange, Blowbeat) resp. gitaar en bas op “Afgelopen Zomer”

Met dank aan: Lieve de Pauw

Het bericht Claire – Afgelopen Zomer verscheen eerst op Lucky Joe Magazine.

Bericht vervalt op maandag 26 september 2022 2:44