VinylTeam.NL

 The Festy Boys – Zoek het zelf uit
30 mei 2024
Jan Stavast – Ik wil met jou dansen heel de nacht
31 mei 2024

Nachteind – Chocolade Jesus

Nachteind is terug met een nieuwe single.
“Chocolade jezus” is hun 5 single maar de eerste onder het label Coast to Coast.
Het nummer is een vertaling van “Chocolate Jesus” van de Amerikaanse nachthavik Tom Waits. Het is een eerbetoon, diepe buiging en een welgemeend dankjewel naar de grote meester die al jaren een inspiratiebron is voor de band. Ze hebben een versie gemaakt met respect voor het origineel maar wel met de “Nachteind” vibe die deze band zo uniek en bijzonder maakt.

NACHTEIND BIOGRAFIE:

Nachteind, een band uit Brabant welke met ervaren muzikanten is samengesteld rondom de, met 10 studio-albums productieve, liedjesschrijver Dennis Wels.

Dennis is in 2018 van koers veranderd en heeft zich toegelegd op een Nederlandstalig repertoire met mooie luisterliedjes. Zijn nieuwe liedjes werden zeer goed ontvangen. Zo goed, dat Dennis besluit een breder publiek aan te willen spreken door de band “Nachteind” op te richten!

Qua genre is het moeilijk te duiden, maar eigenlijk moeten we aan Nachteind ook geen genre koppelen. Het is een mix van vele stijlen door elkaar. Pop, folk, jazz en blues met zelfs Arabische en Turkse invloeden. Dit alles aangevuld met krachtige en poëtische Nederlandstalige teksten. Akoestische luisterliedjes, met mystieke wereldse klanken. Spannend en energiek, zowel op plaat en tijdens de liveshows. Nachteind is een uniek trio met een zak vol intense en bijzondere liedjes.

Met dank aan: Lieve de Pauw

Bericht vervalt op woensdag 31 juli 2024 10:41