VinylTeam.NL

Thomas Geelens – Start Over
7 juni 2022
Marco de Hollander – Een goed gevoel
9 juni 2022

PartyFUX – Reset! (Bumm-Tack-Brrrr+Bang)

Ze spelen Pop en Rockcovers, maar ook eigen nummers, maar nu hebben Gabi Frentzen en Fenneke Zonnebeld een echte Schlager gemaakt. Nooit hadden ze kunnen denken dat het ooit zover zou komen.

Onder de naam PartyFUX produceerden de beide dames hun nummer. Een ieder die tot nu toe het nummer hoorde is geinficeerd door de melodie, die maar in je hoofd blijft hangen. De titel van het nummer is “Reset!” Het bijzondere aan het lied, men wordt er vrolijk van, en zorgt voor een goed humeur. En je kan spontaan meedoen!
De muziek heeft rockachtige passages, en is ergens te vergelijken met de richting van Wolfgang Petry. Alleen met een groot verschil. Hier wordt gezongen door 2 dames. Natuurlijk nam men ook zelf de stroom-gitaar in de hand voor een solo, en in plaats van 1.845 polsbandjes aan de arm, zie je bij PartyFUX dat ze een polyester-vossenstaart meedragen op hun verwarrende tocht in de wereld van de schlagermuziek.
Tijdens de terugreis van de studio ontstond op een parkeerplaats spontaan een video, waarin beide dames aangaven dat het eenmalig zou blijven. Echter veranderde dit al tussen Dinslaken en Hünxe, en kreeg het de naam PartyFUX, en wil men nog dit jaar de wereld in 3 minuten lichtblauw kleuren.
Maar nu eerst RESET! Het nummer schreeuwt het uit om de schlagerwereld te veroveren.
Over de geboorte van Reset! (Bumm-Tack-Brrrr+Bang) is niet veel te zeggen: ’s morgens om 4 wakker worden met een melodie in je hoofd, een paar notities maken, en verder slapen. De volgende 5 maanden blijft het refrein maar in je hoofd rondspoken.

Totdat uiteindelijk het tot een explosie moest komen. Een paar opnames op toetsen, en dan spontaan een studio boeken. De dag ervoor tijdens 2 koppen koffie de tekst schrijven en door richting studio in Keulen. Na de studio dag ergens in Keulen geparkeerd, het lied beluisterd, het lied gevierd, want men was blij dat eindelijk het lied eruit was!
Alleen dat moment in de auto bracht zoveel plezier, dat we ontzettend trots op dit nummer zijn, zeggen Gabi en Fenneke, immers tekst en muziek komt van eigen hand. En dat niet alleen, bij Reset is zelfs een eigen dansmove. De eerste move, is een aanleuning, precies op de maat van Bumm-Tack-Brrrr+Bang.

Ondertussen is er ook een officiële video voor PartyFUX-Schlagerrock, en daarin gaan de armen hoog bij Reset. Dit is zo eenvoudig dat zelfs een zebra het kan!
Reset! Heeft een boodschap: Mensen, laat ons het leven vieren, laten we dansen. En als er een moment is dat het niet meer gaat, je je ergert, of ongelukkig voelt, dan druk de timer op nul, en maak een nieuwe start!
Het leven is te kort omdat niet te doen!

PartyFUX is/zijn Gabi Frentzen en Fenneke Zonnebeld.
En voor de beide ‚Dames‘ moet dit niet zonder gevolgen blijven. Draai het nummer en/of haal ze in je programma, Radio/TV. Of bij je op de bühne….ach, weet je wat? Schlager Dir einen!

Met dank aan: Key To Music

Het bericht PartyFUX – Reset! (Bumm-Tack-Brrrr+Bang) verscheen eerst op Lucky Joe Magazine.

Bericht vervalt op zondag 7 augustus 2022 4:41