Vanaf nu kun je nog gemakkelijker luisteren naar jouw favoriet!

Speciaal voor Android gebruikers hebben wij onze eigen VinylTeam app ontwikkelt.
Deze kun je vanaf nu downloaden vanaf onze eigen server, omdat het niet via de Google Playstore is kan
het zijn dat je je toestel toestemming moet geven om de app te kunnen installeren.
Check hieronder de installatie tips.
Houd onze website in de gaten voor updates, wij zullen ook een pushmelding versturen indien een update beschikbaar is.

De muziek kwaliteit van de app is aangepast naar 64kbps AAC voor minder data verbruik en toch een goede kwaliteit.
Wil je toch liever luisteren in hoge kwaliteit 192kbps luister dan via onze website.

Alleen voor Android toestellen.
Niet geschikt voor Iphone.

Versie 1.0.0.
Laatste update: 02 April 2022.
16MB

2191 Downloads

Installatie Instructies.

1. Bereid je toestel voor

Android probeert je te beschermen van apps uit andere bronnen, door je standaard alleen apps uit de Play Store te laten downloaden. Bij oudere versies van Android moet je daarom via het instellingenmenu eerst een schakelaar overhalen. Ga hiervoor in het Instellingenmenu naar ‘Beveiliging’ en tik op de schakelaar naast ‘Onbekende bronnen’. Hierdoor is je toestel dus wel direct extra kwetsbaar.

Bij moderne smartphones tik je na het downloaden van de app uit een andere bron op het bericht dat wordt geopend in Instellingen. Daar haal je de schakelaar over naast ‘Toestaan van deze bron’. Je hoeft dus niet meer zelf in het instellingenmenu te duiken om het installeren van apk-bestanden mogelijk te maken.

2. Download het apk-bestand

Het downloaden van het VinylTeam apk-bestand werkt zoals het downloaden van andere bestanden via een webbrowser. tik erop om de download te starten. Je kunt een waarschuwing krijgen voor het downloaden. Bijvoorbeeld: ‘Dit type bestand kan schade toebrengen aan je apparaat’. Accepteer dit risico door op ‘ok’ te tikken.

3. Installeer het apk-bestand

Als de download compleet is, kun je er direct op tikken om het VinylTeam apk-bestand te openen. Heb je deze notificatie gemist, dan vind je het bestand terug bij de app ‘Downloads’. Deze app kan ook ‘Bestanden heten’. Het bestand is ook terug te vinden via de downloadsmap van je webbrowser.

Zodra je het bestand hebt gevonden, tik je erop. Het is vervolgens mogelijk dat je jouw webbrowser eerst nog toegang moet geven om de onbekende app te installeren. Zoals bij stap 1 is uitgelegd, haal je dan de schakelaar over met ‘Toestaan van deze bron’. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is op ‘Installeren’ te tikken en de app wordt geïnstalleerd.

Het kan gebeuren dat de ‘installeren’ knop grijs blijft en je enkel op ‘annuleren’ kunt tikken. Geen nood. Dat komt waarschijnlijk door een app die een laagje over de andere apps plaatst. Denk bijvoorbeeld aan een app met een kleurfilter. Schakel deze app uit en je kunt waarschijnlijk zonder problemen installeren.